Egy éven belül vége lehet a járványnak a Moderna vezérigazgatója szerint

Az egyre növekvő vakcina termelésben látja a kiutat.

2021. szeptember 24., 10:46

Szerző:

A Moderna vezérigazgatója, Stéphane Bancel interjút adott a svájci Neue Zuercher Zeitung újságnak, amelyben reményét fejezte ki, hogy egy éven belül vége lehet a koronavírus-járványnak – írta az Axios.

„Ha megnézzük a vakcinák termelési kapacitásának iparági szintű bővülését az elmúlt hat hónapban, akkor azt láthatjuk, hogy a jövő év közepéig elegendő adag oltásnak kellene rendelkezésre állnia, hogy mindenki beoltható legyen a földön" – közölte a vezérigazgató. Bancel az interjúban a többi között elmondta, hogy szerinte a vakcinafejlesztés eljut arra a szintre, hogy már csecsemőknek is beadhassák az oltást. Ha pedig valaki mégsem oltatja be magát, abban kialakul egy természetes immunitás, ugyanis a delta variáns is már nagyon fertőző. Ezáltal szerinte eljutunk arra szintre, hogy a koronavírus az influenzával lesz egyenértékű, „ha beoltatod magad akkor lesz egy jó teled, ha pedig nem megkockáztatod hogy megbetegedj, és esetleg kórházba is kerülj" – tette hozzá. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Medical staff prepare Moderna coronavirus vaccines for use at the newly-opened mass vaccination centre in Tokyo on May 24, 2021. (Photo by Carl Court / POOL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.