Ebben az országban szinte minden korlátozást eltörölnek szombat reggel

Csak három intézkedés marad érvényben.

2022. január 21., 21:09

Szerző:

Szinte mindegyik járványügyi korlátozást feloldják Írországban szombat reggel hattól – írja a The Guardian. Ezt Micheál Martin, Írország miniszterelnöke jelentette be pénteken.

Három intézkedés marad érvényben: a fertőzöttek karanténkötelezettsége, a maszkviselés, továbbá a nemzetközi utazásokhoz használt covid-igazolvány.

Az ír miniszterelnök állítása szerint már átvészelték az omikron okozta hullámot, de tisztában vannak vele, hogy a korlátozások feloldása után rövid ideig megnőnek a fertőzöttségi számok.

(Kiemelt kép: szavazatszámláló maszkot visel a Dublinban 2021. július kilencedikén. Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 21:56

Egy szinttel alacsonyabbra, a középső, hármas fokozatra csökkentette a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget pénteken a brit kormány, tükrözve a járványhelyzet igen jelentős ütemű és folyamatos javulását.

Tegnap 20:30

A politikai folytonosság üzenetével alakult meg az újraválasztott Emmanuel Macron francia elnök új kormányzata pénteken: több kulcsposzton maradt az eddigi tárcavezető; a legfontosabb változás a külügyi és a védelmi minisztérium élén történt.

Szándékos félretájékoztatásnak nevezte pénteken Ann Linde svéd külügyminiszter Törökország azon vádjait, hogy az immáron NATO-tagságra pályázó Svédország és Finnország támogatja a terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspártot (PKK).