Ebben az országban szinte minden korlátozást eltörölnek szombat reggel

Csak három intézkedés marad érvényben.

2022. január 21., 21:09

Szerző:

Szinte mindegyik járványügyi korlátozást feloldják Írországban szombat reggel hattól – írja a The Guardian. Ezt Micheál Martin, Írország miniszterelnöke jelentette be pénteken.

Három intézkedés marad érvényben: a fertőzöttek karanténkötelezettsége, a maszkviselés, továbbá a nemzetközi utazásokhoz használt covid-igazolvány.

Az ír miniszterelnök állítása szerint már átvészelték az omikron okozta hullámot, de tisztában vannak vele, hogy a korlátozások feloldása után rövid ideig megnőnek a fertőzöttségi számok.

(Kiemelt kép: szavazatszámláló maszkot visel a Dublinban 2021. július kilencedikén. Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.