A rendőrök is meglepődtek: heroin, csipsz és egy kisbárány volt a hátsó ülésen

A bégető jószág meglehetősen rossz állapotban volt, amikor a rendőrök megtalálták a jármű utasterében, de azóta szerencsésen hazakerült.

2023. május 22., 16:28

Szerző:

Még áprilisban történt, hogy az M74-es autópályán a skóciai rendőrök megállítottak egy autót, amelyben tízezer font értékű heroint, egy zacskó csipszet és egy bárányt találtak – írta az rtl.hu. A rendőrség letartóztatta az autó utasait, a báránynak pedig igyekeztek számára megfelelő körülményeket biztosítani. 

A rendőrség szerint az állat rossz állapotban volt, amikor rátaláltak, de miután felmelegítették, tejet és vitamint adtak neki, felélénkült. Mivel a fülében azonosító címke lógott, sikerült kideríteni, honnan származik. Az egyenruhások a bárányt elnevezték Pablonak (Pablo Escobar, a hírhedt kolumbiai drogbáró után) és visszavitték a tulajdonosának.

Mint kiderült, a jószág egy észak-lanarkshire-i farmról tűnt el, a tulajdonosok csak akkor értesültek az állat ellopásáról, amikor a rendőrök visszavitték. Érdekesség, hogy a farm egyik vezetője néhány nappal korábban látta a skót rendőrség hírét az esetről és eszébe is jutott, hogy a közúti ellenőrzés során talált birka nagyon hasonlít azokra a bárányokra, amelyeket ő nevel.

A bégető négylábút egyébként egy Billy nevű rendőrkutya találta meg, ő jelezte, hogy kábítószer van az autóban.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pexesl.com)