Előkerült Medvegyev és máris atommal fenyegetőzik

A Wagner-lázadás után meglepően kevesett hallatott magáról Dmitrij Medvegyev az orosz Biztonsági Tanács elnöke, de most ismét eszébe jutottak az atomfegyverek.

2023. július 1., 18:09

Szerző:

Előkerült Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és a Biztonsági Tanács elnöke, aki Telegramon a lengyelek amerikai atomrakétákat kérő bejelentésére reagált most élesen. Ahogyan a HVG Online is közölte, Medvegyev válaszul azt írta: 

„Figyelembe véve azt, hogy a lengyel vezetésben jelenleg csak igazolt idióták kaptak helyet, csak egyet jelenthet az a varsói kérés, hogy helyezzenek el az országban amerikai nukleáris fegyvereket. Azt, hogy ezeket a fegyvereket be is fogják vetni. Ez minden esztelennek tetszeni fog, még akkor is, ha tudjuk, a végleges döntést az óceánon túli szenilis fogja meghozni. De mindennek van hasznos oldala is. El fognak tűnni a Dudák, a Morawieckik, a Kaczynskik és az egyéb szemetek. És persze mások is elfognak tűnni…”

Medvegyev a múlt hétvégi Wagner-lázadás után keveset hallatott magáról, a HVG szerint felröppent az is, a közel-keleti Ománba repült el váratlanul.

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev volt kormányfő, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese és a kormányzó Egységes Oroszország párt elnöke (k) látogatást tesz az Orenburgi területen lévő Tock katonai bázison 2022. augusztus 5-én.
MTI/AP/Szputnyik/Pool/Jekatyerina Stukina)