Elkezdődött a tárgyalás az orosz és az ukrán delegáció között

Zelenszkij nem bízik a sikerében.

2022. február 28., 09:34

Szerző:

Vlagyimir Megyinszkij orosz elnöki tanácsadó szerint az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások az ukrán-fehérorosz határ közelében várhatóan moszkvai idő szerint hétfőn délben (magyar idő szerint 10 órakor) kezdődnek – írja a CNN a TASSZ orosz állami hírügynökség alapján.

A Kreml delegációját vezető Medinszkij azt mondta, hogy csapata az ukrán fél érkezése után azonnal készen áll a tárgyalásokra. Ugyanakkor a RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökség külön idézte az elnöki tanácsadót, aki szerint az ukrán delegáció érkezése bizonytalan, többször is halasztották a tárgyalás időpontját. Utóbbi információ azért érdekes, mert korábban épp a RIA- Novosztyi írta, hogy az ukrán delegáció már megérkezett a helyszínre.

Mint megírtuk, az ukrán delegáció Fehéroroszországba érkezett, hogy az Orosz Föderáció képviselőivel tárgyaljon. Az ukrán delegáció képviselői közelednek a tárgyalásokra kijelölt helyszínhez – írja a Nexta Live.

A fehéroroszországi Gomelben zajlanak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között. ZN.UA tájékoztatása szerint az ukrán felet Mikola Tocsickij külügyminiszter-helyettes képviseli majd.

(Kiemelt kép: Az Ukrán Szolidaritási Szövetség által szervezett háborúellenes tüntetés az Orosz Nagykövetség előtt, Budapesten, 2022. február 26-án. Fotó: Palágyi Barbara)

06:46

Incidensekkel kísért spontán tiltakozások voltak hétfő este több francia nagyvárosban, miután a nemzetgyűlés nem szavazta meg a kormány megbuktatását célzó két bizalmatlansági indítványt, amelyeket a nyugdíjreform parlamenti szavazás nélküli elfogadását követően terjesztett be az ellenzék.

A nyugdíjkorhatár szavazás nélküli áterőszakolása ellenére megnyerte a bizalmatlansági szavazást Emmanuel Macron kormánya hétfőn este.