Elkezdődött a tárgyalás az orosz és az ukrán delegáció között

Zelenszkij nem bízik a sikerében.

2022. február 28., 09:34

Szerző:

Vlagyimir Megyinszkij orosz elnöki tanácsadó szerint az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások az ukrán-fehérorosz határ közelében várhatóan moszkvai idő szerint hétfőn délben (magyar idő szerint 10 órakor) kezdődnek – írja a CNN a TASSZ orosz állami hírügynökség alapján.

A Kreml delegációját vezető Medinszkij azt mondta, hogy csapata az ukrán fél érkezése után azonnal készen áll a tárgyalásokra. Ugyanakkor a RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökség külön idézte az elnöki tanácsadót, aki szerint az ukrán delegáció érkezése bizonytalan, többször is halasztották a tárgyalás időpontját. Utóbbi információ azért érdekes, mert korábban épp a RIA- Novosztyi írta, hogy az ukrán delegáció már megérkezett a helyszínre.

Mint megírtuk, az ukrán delegáció Fehéroroszországba érkezett, hogy az Orosz Föderáció képviselőivel tárgyaljon. Az ukrán delegáció képviselői közelednek a tárgyalásokra kijelölt helyszínhez – írja a Nexta Live.

A fehéroroszországi Gomelben zajlanak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között. ZN.UA tájékoztatása szerint az ukrán felet Mikola Tocsickij külügyminiszter-helyettes képviseli majd.

(Kiemelt kép: Az Ukrán Szolidaritási Szövetség által szervezett háborúellenes tüntetés az Orosz Nagykövetség előtt, Budapesten, 2022. február 26-án. Fotó: Palágyi Barbara)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.