Clinton tájékozatlan

Miért mondta Bill Clinton volt amerikai elnök – aki, ha felesége megnyeri a választásokat, szerepet kap az új amerikai kormányzatban is –, hogy Lengyelország előnyben részesíti az önkényuralmi stílusú, Putyinra hasonlító vezetőket? A Jog és Igazságosság (PiS) képviselője, Stanislaw Piotrowicz már megmagyarázta: mert a volt elnök a Gazeta Wyborczát olvassa.

2016. május 18., 11:32

A TVN24 újságírója kérdezte meg a képviselőt, Clinton szavairól, amely szerint Magyarország és Lengyelország, az a két ország, amely nem lenne szabad, ha nem lett volna az USA és nem győztük volna le a hidegháborút, úgy vélik, hogy a demokrácia nagy probléma, és előnyben részesítik a Putyin-stílusú autoriter vezetőket.

Ha Bill Clinton csak egy lengyel újságra alapoz – nem akarom megnevezni –, amely egyoldalúan azt mutatja, hogy Lengyelországban a rossz dolgok történtek, akkor ilyyeen kpet alakíthatott ki magának. A nézetekből származik a tudás. Az a gyanúm, hogy Clinton volt elnök úrnak nincs elegendő ismerete ebben a témában – mondta a képviselő.


Arra a felvetésre, hogy Clinton nm feltétlenül a Gazeta Wyborczát olvassa – amelyről Piotrowicz beszélt –, a képviselő azt felelte: a külföldi média nagyon gyakran ebből az egy lapból idéz szövegeket.


Piotrowicz mindenkit biztosított arról,, hogy Lengyelországban nagyon jó a demokrácia. – Ezt bizonyítja a tény, hogy zavartalanul lehetnek különböző nagygyűlések, mindeni felszólalhat, írhat, nyomtathat. Éppen ellenkezőleg, tanulhatunk abból, milyen botrányosan nézett ki Lengyelország az elmúlt nyolc évben. Elképesztő mértékben felügyelték a polgárokat, az újságírókat – jelentette ki a kormánypárti képviselő.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.