Utasokkal teli busz borult fel az autópályán: 7 ember meghalt, köztük gyerekek is

Egy utasokkal zsúfolt busz borult fel Mississippi államban, a tragédiában 7 ember meghalt, legalább 37-en pedig megsérültek. 

2024. szeptember 1., 10:39

Szerző:

Az állami autópálya-rendőrség közlése szerint 6-an a helyszínen vesztették életüket, 1 ember pedig a kórházban halt meg. A közlésből kiderül, hogy a busz az állam nyugati felén haladt Louisiana irányában, amikor hirtelen letért az úttestről, és felborult. A balesetben más jármű nem volt érintett.

Gyerekek is az áldozatok között 

A szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság (National Transportation Safety Board) közösségi médiában megjelent közleménye szerint a szerencsétlenséget a busz gumiabroncsa okozta, de a részleteket a vizsgálat fogja megállapítani. Az áldozatok között volt egy 6 éves fiú és 16 éves nővére, őket édesanyjuk azonosította, a többi áldozat személyazonosságának megállapítása tart – mondta el a helyi halottkém.

Az USA-ban dolgozó mexikóiak vették főleg igénybe

A balesetet szenvedett buszt egy 20 éve alapított közlekedési vállalkozás, az Autobuses Regiomontanas működtette, amely Mexikó és az Egyesült Államok között mintegy 100 úticélra üzemeltet járatokat, és a szolgáltatásait elsősorban az Egyesült Államokban dolgozó mexikóiak veszik igénybe.

Márciusban egy diákokat szállító busz borult árokba 

Ahogyan arról lapunk is beszámolt egy körülbelül 60 diákot szállító távolsági busz borult árokba még márciusban. A busz Németorszában balesetezett, 100 kilométerre keletre Düsseldorftól, Werl város közelében tért le az útról, majd az oldalára borult. A buszon egy warburgi szakiskola diákjai utaztak, akik egy angliai utazásról tértek vissza. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben 20 utas könnyű és egy súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset egyébként mindössze egy nappal azután történt, hogy öt ember meghalt egy buszbalesetben Lipcse közelében, ahol egy Flixbus távolsági busz szenvedett balesetet. Mint azt portálunk is megírta az a baleset a Berlinből Münchenbe vezető észak-déli autópályán történt, amikor a busz felborult tele utasokkal a fedélzetén. Az autóbusz két sofőrrel és 53 utassal elhagyta Berlint, és Nürnbergbe tartott, majd útban Zürichbe FlixBus kocsija jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán és oldalára zuhant.

(Kiemelt képünk forrása YouTube videorészlet)