Brit kémfőnök állítása szerint, hogy elkerüljék a puccsot, Putyint szanatóriumba küldik

Ugyanakkor a Putyinhoz közelálló elit akkor sem fog eltűnni szerinte. 

2022. május 22., 21:35

Szerző:

Vlagyimir Putyint „szanatóriumba fogják küldeni azért, hogy elkerüljék a puccsot” – állította Sir Richard Dearlove, a brit MI6 korábbi vezetője

Háború kezdetet óta híresztelik a puccs lehetőségét, ezzel kapcsolatban Sir Richard Dearlove – aki 1999 és 2004 közt vezette a brit titkosszolgálatot – most azt mondta: Vlagyimir Putyin ellen nemcsak puccs készül, hanem súlyos beteg is. és emiatt már most azt tervezik a Kremlben, hogy jövő évben szanatóriumba küldik őt. 

„Azt hiszem, hogy 2023-ban távozni fog, valószínűleg egy szanatóriumba, ahonnan már nem Oroszország vezetőjeként fog előjönni” – mondta a kémfőnök, hozzátéve azt is, hogy a következő másfél évben szerinte rendszerváltás lesz Oroszországban az „ukrajnai katasztrófa” miatt, bár az elit természetesen nem fog szőröstül-bőröstül eltűnni. Dearlove szerint a szakértői vélemények kezdhetnek megváltozni Oroszországban, ami a gondolkodás és a hozzáállás megváltozását jelezheti. 

A szakértő elmondta, hogy „meglehetősen megdöbbentette” Putyin legutóbbi reakcióját hallva Svédország és Finnország NATO-csatlakozási terveire, és azt találgatta, hogy „valahol a gépezetben van egy hangulatváltás”. „Putyin azt mondta, hogy amíg a NATO nem nyit katonai bázisokat Svédországban és Finnországban, addig a NATO-hoz való csatlakozásuk nem jelent problémát Oroszország számára..... Úgy gondolom, hogy talán a változás jelei mutatkoznak” – folytatta.

(Kiemelt képünk: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az ENSZ főtitkárával folytatott megbeszélésen a moszkvai Kremlben 2022. április 26-án. Fotó: Vlagyimir ASTAPKOVICS / SPUTNIK / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.