Brit kémek: a vízhiány egyre nagyobb problémát jelent az oroszoknak

A hónap óta zajló heves harcok következtében megsérülhetett egy, a vízellátás szempontjából kiemelt fontosságú csatorna. 

2023. május 9., 17:24

Szerző:

A brit katonai hírszerzés jelentésében arról számol be, hogy az Oroszország által elcsatolt ukrajnai területeken jelentős vízhiány van. A regionális vízkészletek veszélyesen alacsonyak és a vízhiány egyre nagyobb problémát jelent az orosz megszállók számára.

A Donyec-csatorna, amely a régiót ellátja vízzel, nagyrészt ukrán ellenőrzés alatt áll. Az orosz erők igyekeznek biztosítani a csatornát hogy csökkentsék a vízhiányt Donyeckben, de acsatorna áthalad Bachmut-on is, ahol az oroszoknak valószínűleg jelentős károkat okoz a vízhiány.  

(Kiemelt képünkön: Civilek kapnak humanitárius segélyt és ivóvizet önkéntesektől az orosz-ukrán háború közepette az ukrajnai Csasiv Jarban. Fotó: Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.