Brit kémek: saját tankjaikkal üldözik az oroszokat

A brit védelmi minisztérium felmérése szerint az ukrán tankflotta több, mint a fele hátrahagyott orosz tankokból és páncélozott járművekből áll. 

2022. október 7., 13:35

Szerző:

A brit védelmi minisztérium napi jelentése szerint az ukrán hadsereg mintegy 440 orosz tankot és 650 páncélozott járművet szerzett meg február óta, és a most terepen lévő ukrán tankflotta nagy valószínűséggel ilyen elfogott harci járművekből áll. 

Az, hogy az orosz csapatok visszavonuláskor nem pusztították el még használható felszereléseiket, rámutat a kiképzésük hiányosságaira és az alacsony harctéri fegyelmezettségükre. A brit védelmi minisztérium szerint, ha az orosz alakulatokra egyes területeken továbbra is ilyen súlyos nyomás nehezedik és a csapatok egyre inkább demoralizálódnak, nagy a valószínűsége, hogy Oroszország még több nehézfegyverzetet fog veszíteni.

(Kiemelt képünk: Egy fiú kiugrik egy megsemmisült orosz tankból, amely a Szent Mihály aranykupolás kolostor mellett van kiállítva Kijevben 2022. október 6-án, az ukrajnai orosz invázió közepette. Fotó: Juan BARRETO / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.