Boris Johnson újabb hadfelszereléseket ígért Kijevnek

A brit miniszterelnök többek között az ukrán erők ellátására szolgáló radarrendszert, drónokat, és éjjellátó berendezéseket ígért.

 

2022. május 3., 16:33

Szerző:

Az Egyesült Királyság több százmillió font értékű újabb hadfelszerelést szállít Ukrajnának – közölte Boris Johnson brit miniszterelnök a kijevi parlament képviselőinek tartott, videókapcsolaton közvetített beszédében.

Johnson arról is beszélt, hogy Ukrajna megnyeri az Oroszország által indított háborút. Szavai szerint ugyanis a Kreml alapvető számítási hibát, rettenetes baklövést követett el Ukrajna megtámadásával.

 A Downing Street ismertetése szerint a brit kormányfő elmondta az ukrán törvényhozás tagjainak, hogy az Egyesült Királyság 300 millió font (136 milliárd forint) értékben szállít felszereléseket Ukrajnának az orosz hadműveletek elleni védelemhez.

A csomagban az ukrán városokat lövő tüzérségi ütegek lokalizálására alkalmas radarrendszerek, az ukrán erők ellátására szolgáló, nagy teherbírású drónok és több ezer éjjellátó berendezés szerepel.

(Kiemelt kép: Boris Johnson. Fotó: Rasid Necati Aslim / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.