Boris Johnson aggódik az emberi jogi helyzet miatt Magyarországon

A brit miniszterelnök ezt Orbánnak is elmondta a tárgyaláson.

2021. május 28., 17:38

Szerző:

„A miniszterelnök kifejezte jelentős aggodalmát az emberi jogi helyzetről Magyarországon, különösen a nemi egyenlőség, az LMBT-jogok és a sajtószabadság terén" – mondta Boris Johnson szóvivője a Reutersnek Orbán Viktorral való találkozója után. A szóvivő szerint a tárgyalás során szóba került még külügyi kérdések is Oroszországgal, Belarusszal és Kínával kapcsolatban is.

„A miniszterelnök arra bíztatta Magyarországot, hogy befolyásukat a demokrácia és a stabilitás érdekében használják" – tette hozzá.

Orbán korábban azt mondta, hogy a tárgyaláson mindenekelőtt a magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, mindenekelőtt a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher ) 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.