Biró Zsolt váltja Szász Jenőt az MPP élén

Biró Zsoltot választották az erdélyi Magyar Polgári Párt új elnökének a szervezet szombati, székelyudvarhelyi IV. Országos Tanácsán. Rövid felszólalásában a korábban a Marosvásárhelyi közszolgálati rádiónál újságíróként dolgozó új elnök megköszönte a bizalmat, és ígéretet tett arra, hogy azoknak is jó elnöke lesz, akik most nem szavaztak bizalmat neki.

2012. október 13., 19:44

Szerző:

Székfoglaló beszédében kijelentette: az MPP saját identitása, politikai programja és önállósága megtartásával kíván a jövőben tevékenykedni. Az EMNP-re reflektálva elmondta: pártalapításukkal egy időre megpecsételték az erdélyi nemzeti oldal jövőjét, de bízik benne, hogy sikerül megtalálni a közös hangot, írja a

Transindex .

„Sok szó esik mostanában a fúzióról, de tartok tőle, hogy csak egy cél vezeti az ezt szorgalmazókat, a december 9-i választások. Az MPP nem lehet eszköz mások politikai céljainak elérésére, de eszköznek kell lennie a saját céljaink elérése érdekében, amelyek közül az első Székelyföld autonómiája” – fogalmazott az új pártelnök, aki a belső-erdélyi és a partiumi szervezetekről sem akar megfeledkezni. Beszédében szintén kiemelte a tagsággal való szoros kapcsolattartás és a hatékony PR-politika fontosságát.