Biden szerint vége a pandémiának

A pandémiának vége, de a koronavírus még problémát okoz – jelentette ki a CBS amerikai televíziócsatorna vasárnap este sugárzott interjújában Joe Biden amerikai elnök. Mindeközben az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe. 

2022. szeptember 19., 09:58

Szerző:

„Ha megnézi, senki nem visel már maszkot. Mindenki elég jó formában van. Tehát szerintem változik a helyzet”– mondta a szerdán Detroitban rögzített interjúban az amerikai elnök. Ahogyan arról mi is írtunk, Biden tesztje júliusban lett pozitív, felesége, Jill szervezetében pedig augusztusban mutatták ki a kórokozót. Mindkettejüket Paxloviddal kezelték. Az amerikai elnök szerint azonban ki lehet jelenteni, hogy a pandémiának vége

Még problémát okoz a járvány, de a pandémiának vége


Az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe. Az országban a közelmúltban hagyták jóvá az omikron variáns elleni két oltóanyag alkalmazását. Biden hivatali idejének elején, 2021 januárjában még naponta mintegy háromezer ember halt bele a betegségbe.

„A Covid továbbra is problémát okoz. Ezen sokat dolgozunk, de a pandémiának vége” – szögezte le Biden. Az elnök 22,4 milliárd dollár pótlólagos fedezetet kért a törvényhozástól egy potenciális őszi fertőzéshullám kezelésére.

(Kiemelt fotónk: Joe Biden amerikai elnök távozik a Walter Reed nemzeti katonai kórházból. MTI/EPA/Michael Reynolds)

2022. szeptember 28., 17:38

Tízezrek követelték szerda délután Prágában, Brünnben (Brno), Ostravában és más cseh nagyvárosokban a Petr Fiala miniszterelnök vezette jobboldali ötpárti kormány lemondását és Csehország politikai irányultságának módosítását.

2022. szeptember 28., 16:43

Elon Musk, a Tesla Inc. alapítója és vezetője áll a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. Musk nettó vagyona egy év alatt több mint 60 milliárd dollárral 251 milliárd dollárra nőtt.