A terrorizmus támogatása miatt bezárják az al-Dzsazíra izraeli irodáját

A kormány csütörtökön megszavazta az al-Dzsazíra hírállomás izraeli irodájának bezárását a nemzetbiztonság megsértése és az erőszakra való felbujtás miatt.

2023. október 20., 13:01

Szerző:

A Slomo Karhi tájékoztatási miniszter által javasolt szabályozás a katari székhelyű hírügynökség sugárzási engedélyének visszavonását célozza. Indoklása szerint az al-Dzsazíra tevékenysége a Hamász-terroristák támadásainak teszi ki az izraeli katonákat – írja az Israel Hayom.

„Ez egy olyan adó, amely Izrael polgárai ellen uszít, amely lefilmezi az izraeli csapatokat a gyülekezési területeken… a propaganda szócsöve” – mondta Karhi a hadsereg rádiójának.

„Elfogadhatatlan, hogy a Hamász üzenetét ezen az adón keresztül terjesszék”

– szögezte le a miniszter. 

(Kiemelt képünk: Sirín Abu Akle, az al-Dzsazíra meggyilkolt újságírójának fotója a hírcsatorna ramallahi irodájában 2023. május 9-én. Fotó: AHMAD GHARABLI / AFP)

Tegnap 15:21

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.

A terv szerint az orosz vagyon hasznát fölözik le, amelyet a 2021-ben az EU katonai vagy védelmi vonatkozású külső tevékenységének fedezésére létrehozott, azóta elsősorban Ukrajna támogatására használt, márciusban 5 milliárd euróval megtoldott Európai Békekeretbe csatornáznának.