Berlinben engedélyezik, hogy a nők topless úszhassanak nyilvános uszodákban

A nők hamarosan topless úszhatnak majd Berlin nyilvános uszodáiban, miután a hatóságok úgy döntöttek, engedélyezik. 

2023. március 10., 08:45

Szerző:

Erre azután került sor, hogy egy nő, akit egy szabadtéri medencéből kidobtak, mert topless napozott, jogi lépéseket tett, számol be róla a BBC. Egy másik nő azt mondta, hogy decemberben egy fedett uszodában felszólították, hogy takarja be a kebleit. A hatóságok egyetértettek abban, hogy a két nő diszkrimináció áldozata lett, és közölték, hogy a berlini uszodák minden látogatójának joga van topless-tartózkodni.

A Németországba látogató külföldieket gyakran meglepi – és néha egyenesen elbizonytalanítja – a tavakban lubickoló, parkokban horkoló vagy szaunákban izzadó meztelen németek látványa. Tavaly nyáron az alsó-szászországi Göttingen és az észak-rajna-vesztfáliai Siegen engedélyezte a nők számára a topless úszást.

A berlini uszoda üzemeltetője, a Berliner Bäderbetriebe (BBB) nem változtatott a szabályokon, amelyek szerint a fürdőruha a nemi szerveket is takarja. A BBB csupán tisztázta, hogy ez minden látogatóra vonatkozik, nemtől függetlenül.

(Kiemelt képünk illusztráció: A berlini Fischerinsel uszoda egyik alkalmazottja kihelyez egy, az intézmény fürdőzési szabályzatát képregény formában ábrázoló plakátot 2016. február 8-án. MTI/EPA/Gregor Fischer)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.