Vezérőrnagy: további provokáció esetén megtámadjuk Lengyelországot

Ruszlan Koszigin fehérorosz vezérőrnagy szerint a balti államok és a lengyelek területei az USA kiképzőközpontjaivá váltak.

2022. július 8., 08:36

Szerző:

Lengyelország és a balti államok is „folyamatosan provokálják” Fehéroroszország, amennyiben pedig ez folytatódik, Minszk „kénytelen lesz megtámadni Lengyelországot” közölte pénteken Ruszlan Koszigin, a fehérorosz hadsereg helyettes vezérkari főnöke.

 Az oroszokkal szövetséges hadsereg vezérőrnagya szerint egy ilyen támadás során a katona infrastruktúrát és a logisztikai központokat vennék elsősorban célba. 

„Lengyelország területe a balti államokkal együtt egy kiképzőközponttá vált, amelyről az Egyesült Államok egy újabb konfliktust akar indítani az Orosz Föderáció és annak szövetségesei ellen.”

Hozzátette, a helyzetet súlyosbítja szerinte, hogy a balti államok és Lengyelország „területi követelésekkel él Fehéroroszország felé”, ez pedig olajat önt a tűzre. A fehérorosz  magas rangú tiszt úgy véli, hogy Lengyelország mind Nyugat-Ukrajnát, mind pedig Nyugat-Fehéroroszország be szeretné kebelezni. (Index)

(Kiemelt kép: Aljakszandar Lukasenka belarusz diktátor, és a hadsereg vezérkara. Fotó: Sergei Gapon / POOL / AFP)