Belarusz is beszállhat Ukrajna ellen?

A volt ukrán miniszter szerint igen.

2022. február 27., 14:37

Szerző:

Nagy a valószínűsége annak, hogy Belarusz az orosz oldalon csatlakozik az Ukrajna elleni háborúhoz - mondta el a Andrij Zagorodnyuk, ukrajna volt védelmi minisztere a Portfólió cikke szerint. A The Guardian szerint az egykori védelmi miniszternek információja van arról, hogy légi csapatok érkeznek Ukrajnába.

Andrij Zagorodnyuk, Ukrajna volt védelmi minisztere szerint nagy az esélye annak, hogy Belarusz is beszáll a háborúba, az oroszok oldalán. A védelmi miniszter elmondta, ez egy szörnyű fejlemény, ugyanis Ukrajna és Belarusz mindig is nagy barátként, sőt testvéri nemzetként tekintettek egymásra.

Véleménye szerint a döntés Putyin követelésére született meg, de belarusz ellenzéki újságírók is beszámoltak arról, hogy a fehérorosz különleges műveleti erők egységei repülőre szálltak, és leszállást készítenek elő Kijev és Zsitomir környékén.

(Kiemelt kép: Sergey Guneev / Sputnik/AFP)

19:05

Oroszország destruktív lépésként értékeli a szlovák MiG 29-es vadászgépek átadását Ukrajnának, ami ellentmond az Európai Unió békés rendezést sürgető retorikájának – jelentette ki csütörtökön Alekszandr Gruskov orosz külügyminiszter-helyettes.

18:45

Az országoknak nem szabadna alávetniük szuverenitásukat az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki csütörtökön Elon Musk, a Twitter elnök-vezérigazgatója, akinek szavait a WHO főigazgatója nyomban visszautasította a mikroblogportálon, nevének említése nélkül álhírterjesztéssel vádolva meg az amerikai multimilliárdost.