„Pánik volt, rohantak az emberek az utcákon” - lakásából nézte végig a Bécsben élő magyar a terror utáni rendőri akciót

2020. november 3., 09:46

Szerző:

Egy Bécsben élő magyar a lakásából szinte végignézte, ahogy a rendőrök nagy erőkkel kivonulnak az egyik helyszínre, majd lövöldözni kezdenek - írja a Pesti Hírlap online kiadása, amely további részleteket ígér a délután utcára kerülő nyomtatott kiadásban.

Nyolc óra után pár perccel iszonyatos szirénázásra lettünk figyelmesek, minden irányból jöttek a rendőrautók. Utána hallottuk a lövéseket is. Pánik volt, rohantak az emberek az utcákon – mondta lapunknak egy Bécsben élő magyar, aki a terrortámadás egyik helyszínének közelében él.

- A reggeli információk szerint maximum négy tettessel számolnak, közülük egyet a terrortámadás megkezdése után nem sokkal megöltek. A reggeli információk szerint a további támadókat még nem találták meg. A videókon azt lehetett látni, hogy a terroristáknál hosszú csövű, nagy erejű fegyver volt. Az egyik videón az is látszik, ahogy az egyik terrorista lelőtt egy embert, majd visszafordult és egy pisztollyal még egyet belelőtt. Ő lehetett az egyik áldozat - mondja a magyar.