Az ukrán erők rakétákkal lőtték az orosz megszállás alatt álló Donyecket

Az ukrán erők rakétákkal támadták csütörtökre virradóra az orosz megszállás alatt álló Donyecket – számolt be a város polgármestere.

2022. december 15., 11:47

Szerző:

Alekszej Kulezmin Telegram üzenetküldő csatornáján közölte, hogy évek óta ez volt az egyik legnagyobb ukrán támadás a városuk ellen. Az elöljáró tájékoztatása szerint az ukránok Grad sorozatvetőkből negyven rakétával támadtak a városban élő civilekre. Az ukrán erők belövéseinek következtében egy óvoda, egy orvosi rendelőintézet, nyolc lakóépület és egy bevásárlóközpont rongálódott meg.

Találat érte a helyi műszaki egyetem és a Szpaszo-Preobrazsenyszkij székesegyház kupoláját is. Az előzetes információk szerint öt ember megsebesült. A köztársasági rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a robbanások által keletkezett tűzben megsemmisült négy személyautó. A város központi kerületében nem voltak halálos áldozatok.

(Kiemelt képünk: Egy helyi lakos sétál egy lerombolt lakóház előtt a Donyecki területen lévő Lyman városában 2022. december 14-én, az ukrajnai orosz invázió közepette. Fotó: Genya SAVILOV / AFP)