Az oroszok készek arra, hogy bevessék a félelmetes rakétájukat

Az orosz hatóságok szerint a 3M22 Cirkon típusú rakéták készek állnak és ha szükség van rájuk, használni fogják őket.

2022. június 1., 16:06

Szerző:

Oroszország befejezte hiperszonikus cirkon hiperszonikus rakéták tesztelését, így azok készen állnak a bevetésre – közölte egy magas rangú katonai tisztviselő a TASZ orosz hírügynökséggel, amit az RTL.hu szemlézett.

Mint ismert, az orosz védelmi minisztérium a múlt héten bejelentette, hogy sikeresek voltak a Barents-tengeren elvégzett tesztek. A próba során egy nagyjából ezer kilométerre lévő fehér-tengeri célpontra lőttek rá.

A fejlesztések utolsó szakasza a rendkívül költséges orosz-ukrán háborúval párhuzamosan folyt. A hiperszonikus rakéta képes a hangsebesség kilencszeresével haladni.

Alekszandr Mojzejev, az orosz északi flotta parancsnoka szerdán azt mondta, hogy a rakétát az év vége rendszeresítik a hadseregben.

(Kiemelt kép: Az orosz védelmi minisztérium által kiadott kézi videófelvételen a Cirkon hiperszonikus cirkálórakéta indítása a Fehér-tengeren. fotó: 
Orosz védelmi minisztérium / Sputnik via AFP)

14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.