Az oroszok is enyhíthetik a korlátozásokat

Ha tovább csökken a fertőzések száma, Moszkva lazítani fog.

2021. február 25., 18:01

Szerző:

Feloldhatnak több, a koronavírus miatt bevezetett korlátozást Moszkvában az elkövetkező két hónapban, ha tovább csökken a megbetegedések száma. Ezt Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere jelentette be csütörtökön.

"Csökkenő tendenciát figyelhetünk meg a megbetegedések számában, bár a betegek száma még mindig elég magas, naponta 500-600 embert kell kórházba fektetni. Igaz, nem is olyan régen ez még 1700 volt" - mondta. "Remélem, hogy ha ez a trend megmarad, akkor az elkövetkező egy-két hónapban visszavonjuk a korlátozásokat."

Sajtóértesülések szerint egyebek között megszüntethetik a fesztiválokra vonatkozó tilalmat. Márciustól emellett visszavonhatják a 65 év feletti lakosokra vonatkozó korlátozásokat, így feloldhatják a közlekedési bérleteik blokkolását, és nem kell majd a továbbiakban távmunkában dolgozniuk.

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a csütörtöki kormányülésen úgy vélekedett, hogy Oroszországban javul, de még távolról sem ideális a járványhelyzet. Mihail Murasko, az egészségügyi tárca vezetője közölte, hogy a koronavírusos betegek ápolásra alkalmas 156 ezer ágy közül több mint 120 ezer foglalt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov