Az oroszok csupán 15 százalékát oltották be eddig

Vlagyimir Ptyin orosz elnök szerint az arány jó, de aktívan folytatni kell a szűrést és az oltást.

2021. május 10., 21:33

Szerző:

Huszonegy és fél millió oroszt – a lakosság mintegy 15 százalékát – oltották be eddig a koronavírus ellen – közölte hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki jónak nevezte a beoltottak arányát, de felhívta a figyelmet arra, hogy „továbbra is aktívan kell folytatni a koronavírusra való szűrést és az oltást”.

Putyin hozzátette, hogy továbbra is stagnál a napi új fertőzöttek száma. Az elnök a koronavírus elleni oltás felvétele mellett szorgalmazta a maszk viselését és a szakemberek javaslatainak betartását, hogy úrrá lehessenek a járványon.

Az államfő közölte, hogy vasárnap saját maga is elvégezte az ellenanyag-tesztet, miután egy hónapja beoltották, és jó volt az eredmény. Oroszországban 8465 új fertőzöttet jelentettek az elmúlt egy napban, a járvány kezdete óta pedig országosan 113 647 ember halt bele a betegségbe.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Szputnyik | Alekszej Druzsinyin)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.