Az izreali rendőrség tévedésből lelőtt egy hároméves kislányt

Hároméves palesztin kislányt lőtt agyon véletlenül az izraeli rendőrség Kelet-Jeruzsálemben egy határellenőrzésen. 

2024. január 8., 09:31

Szerző:

A rendőrség közlése szerint egy palesztin kisgyermeket tévedésből lőtték le a biztonsági erők vasárnap, egy határrendőr pedig könnyebben megsebesült egy kelet-jeruzsálemi ellenőrzőpontnál – írja a Times of Israel. 

A határon éppen egy furgont ellenőriztek, amikor a mögötte lévő autó felgyorsított az izraeli rendőrség pedig tüzet nyitott. A hároméves palesztin lány, az első autóban ült – közölte a rendőrség, és hozzátette, hogy az esetet további vizsgálat alatt tartják. A rendőrség szerint egy rendőr is megsebesült. Az esetről felvételek is készültek, melyeken azt látni, hogy a rendőrök üldözőbe vették a második járművet, tüzet nyitottak és megölték a benne ülőket. A hároméves kislány a helyszínen meghalt. 

A Gázai övezetben jelenleg folyó fegyveres konfliktus során elesett izraeli katonák ötöde nem ellenséges tűzben, a palesztin fegyveresekkel folytatott harcokban, hanem tévedésből leadott baráti tűzben vagy balesetben vesztette életét. A szárazföldi harcok megindulása óta százöt izraeli katona esett el– közölte  az izraeli hadsereg szóvivője még december elején. December 16-án három izraeli túszt lőttek le a katonák, mert terroristának vélték őket.

(Kiemelt képünkön: Egy izraeli határőr áll a Ras Bidu ellenőrzőpontnál, Givat Zeev izraeli település közelében, Jeruzsálem és Rámalláh között, a megszállt Ciszjordániában, a Ras Bidu ellenőrzőpontnál történt autórobbantásos támadás helyszínén 2024. január 7-én. Az izraeli rendőrség január 7-én közölte, hogy a megszállt Ciszjordániában lévő ellenőrzőpontnál történt autólerohanásos támadásra reagáló rendőrök lelőttek egy palesztin kislányt, a mentősök megerősítették a gyermek halálát. Fotó: AHMAD GHARABLI / AFP)

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.