Az Egyesült Államok információi szerint az orosz parancsnokok utasítást kaptak Ukrajna lerohanására

Állítólag a frontvonalban lévő parancsnokoknak már konkrét hadi terveket készítenek elő.

2022. február 20., 20:52

Szerző:

Az Egyesült Államok hírszerzése szerint az orosz katonai vezetők parancsot kaptak arra vonatkozóan, hogy rohanják le Ukrajnát – írja a CBS News. Mindezt David Martin, a csatorna nemzetbiztonsági szakértője mondta el egy műsorukban. Martin szerint a frontvonalban lévő parancsnokok már konkrét hadi terveket készítenek elő arról, hogy hogyan fognak manőverezni csapataikkal a harctéren.

A szakértő hozzátette: az orosz parancsnokok mindent megtesznek, amit ebben a helyzetben az amerikai hadsereg vezetői is megtennének parancs esetén.

(Kiemelt kép: orosz és fehérorosz csapatok gyakorlatoznak Fehéroroszországban 2022. február 19-én. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

10:18

Gyakorlatozás közben összeütközött az amerikai hadsereg két HH-60 Blackhawk típusú helikoptere Kentucky fölött – közölte Nondice Thurman amerikai katonai szóvivő csütörtökön.

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.