Az Egyesült Államokban pusztít az Ida hurrikán okozta áradás

Az esőzés is rég nem látott mértékű a térségben.

2021. szeptember 1., 20:26

Szerző:

Az Ida hurrikán miatti áradások és heves esőzések okoznak életveszélyes árvizet szerdán a Közép-Atlanti-óceán északi részén – figyelmeztetett az Egyesült Államok meteorológiai szolgálata. Helyi idő szerint reggel és kora délután következett be az életveszélyes árvíz, írja a CNN. Az esőzés mértéke óránként 6-7 centimétert is elérheti, ami nagyon ritka ebben a térségben.

A legveszélyeztetettebb területek közé tartozik Észak-Virginia, Maryland, Pennsylvania és Nyugat-Virginia keleti része. A meteorológusok szerint nemcsak az emberekre lesz veszélyes az áradás, hanem az épületekre is. A hurrikán maradványai New York és New England déli részeire vonulhatnak később.

(Kiemelt kép: a NASA készítette a képet az Ida hurrikánról a Nemzetközi Űrállomáson 2021. augusztus 28-án. Fotó: Handout/NASA/AFP)

Tegnap 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).