Az eddigi legnagyobb észak-koreai rakétakísérleteket végezték el

Nyolc rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt a tenger felé Észak-Korea egy napra rá, hogy Dél-Korea és az Egyesült Államok befejezték közös hadgyakorlatukat – írja a Reuters.

2022. június 5., 15:24

Szerző:

A rakétatesztek az amerikai James Martin Center for Nonproliferation Studies (CNS) munkatára szerint az eddigi legnagyobb észak-koreai kísérletek voltak. Szerinte itt nem új technológia teszteléséről volt szó, a lövések inkább erődemonstrációként értelmezendők. Dél-Korea válaszképp összehívta a Nemzetbiztonsági Tanács (NSC) ülését, ahol Yoon Suk-yeol elnök elrendelte Dél-Korea és az Egyesült Államok egységes védelmi rendszerének megerősítését.

A lövésekkel kapcsolatban az NSC ülése arra jutott, hogy Észak-Korea ezekkel szerette volna tesztelni az új kormányzati biztonsági felkészültségét – írta a 444.

 

(Kiemelt kép: Anthony WALLACE / AFP)

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

2022. június 26., 09:53

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.