Arnold Schwarzenegger is szembeszáll Putyinnal

Az orosz elnöknek és az imádott orosz népnek is üzent.

2022. március 17., 18:00

Szerző:

Több mint 9 perces videóüzenetet tett közzé Arnold Schwarzenegger a Twitter oldalán, amit az általa imádott orosz néphez intézett. Elmondta, élete legnagyobb példaképe az olimpiai bajnok súlyemelő, Jurij Petrovics Vlaszov, aki az emberiség története során először emelt 200 kilogrammot a feje fölé. Az egykori kormányzó azt is felidézte, ő volt az első tengerentúli színész, aki forgathatott Moszkvában, méghozzá a Vörös Zsarut.

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1504426844199669762

Schwarzenegger elmondta, tudja, hogy az orosz embereknek mindig nagy szívük volt, ezért arra kéri őket, ne higgyenek az orosz propagandának, és ismerjék meg a valóságot, hogy Oroszország véres háborút indított Ukrajna ellen.

Az egykori republikánus politikus kifejtette, nevetséges Putyin indoka, hogy nácitlanítani kell Ukrajnát, mivel Zelenszkij zsidó származású vezető, akinek az apját is a nácik ölték meg.

„Ez nem az orosz emberek háborúja” – mondta az egykori testépítő. Schwarzenegger hozzátette, humanitárius krízist idézett elő az orosz kormány, mivel 3 millió ember menekülni kényszerült, leginkább nők, gyerekek, idősek kényszerültek elhagyni Ukrajnát. 

„Az orosz kormány nemcsak a polgárainak, hanem a katonáinak is hazudott”

– nyomatékosította a színész, hozzátette, több ezer orosz katona veszett már oda.

„Az orosz hadsereg olyan pusztítást végez Ukrajnában, amit nem látott az emberiség a II. világháború óta”

– mondta Schwarzenegger, aki saját apjára emlékezett, édesapja visszatért katonaként Leningrádból, és egész életében a testi és lelki fájdalmaktól szenvedett.

A színész kifejtette, mivel rengeteg orosz embernek él Ukrajnában rokona, ezért nem az ellenségeiket mészárolják le az orosz tankok, hanem a saját testvéreiket, ráadásul iskolákat, kórházakat és otthonokat. Hősöknek nevezte azokat az oroszokat, akik a fenyegetés és a börtönbüntetés ellenére mégis ki mernek menni az utcára tüntetni. Majd Putyinnak is üzent:

„Te kezdted ezt a háborút. Te vezeted ezt a háborút. Te tudod megállítani ezt a háborút.”

Schwarzenegger a videóüzenetét a Telegramra is kirakta, hogy láthassa Oroszország.

(Kiemelt kép: Arnold Schwarzenegger. Forrás: AP)