Arizóna államban is betiltották az abortuszt

Kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetést kap, aki abortuszt hajt végre, vagy abortusztablettát ad. 

2022. szeptember 24., 08:41

Szerző:

Mostantól csak azok a nők részesülhetnek abortuszban, akiknek az élete forog kockán - írja a Guardian.

Csak állami intézményen kívül lehet terhességmegszakítást kérni

Egy bírói döntés 50 éves fennálló végzést helyezet hatályon kívül. 

Ezentúl csak azok a nők részesülhetnek abortuszban, akiknek az élete forog kockán. A rendelet szerint az állam abortuszklinikáit bezárják, és mindenki, aki abortuszt szeretne, azt csak az állami intézményen kívül teheti azt meg. A rendelet azonnal hatályba lép.

A törvény értelmében kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az, aki műtétet hajt végre vagy abortusztablettát ad.

A civil szervezetek tiltakoztak a rendelet ellen, de az állam republikánus főügyésze üdvözülte a döntést, amire szerinte már rég szükség lett volna.

(Kiemelt fotónk illusztráció: „Véres a talárotok” jelentésű transzparens a legfelsőbb bíróság abortuszról szóló döntését ellenző tüntetésen Washingtonban. MTI/EPA/Michael Reynolds)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.