Megrázó: tizenöten vesztették életüket áramütésben egy áramütés miatti tüntetésen

Áramütés végzett 15 emberrel az indiai Uttarakhand államban egy szennyvíztisztító-telepnél, ahol nagyobb tömeg gyűlt össze egy munkás előző este történt, szintén áramütés okozta halála miatt.

2023. július 20., 13:14

Szerző:

Miután egy 27 éves munkás kedd este a műszak végeztével nem tért haza a Csamoli körzetben lévő szennyvíztelepről, családja más falusiak segítségével egész éjjel kereste, végül reggel találták meg áramütéstől megégett holttestét a munkahelyén. Reggelre gyakorlatilag az egész falu összegyűlt a helyszínen, és azzal fenyegetőztek, hogy nem engedik elvinni a holttestet, amíg az állami tulajdonban lévő üzem nem fizet kártérítést a családnak. 

A tüntetők és a baleset kivizsgálására a helyszínre érkező hatósági emberek közül sokan megfogták az üzem bejáratához vezető fémkorlátot, amelybe műszaki hiba miatt ugyancsak áram került, és tizenöten – köztük a helyi rendőrőrs vezetője és három biztonsági őr – holtan estek össze, további 11 ember égési sérüléseket szenvedett, közülük kettő állapota válságos.

A hatóságok ígéretet tettek a tömegtragédiát okozó műszaki hiba azonnali elhárítására.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pxhere.com)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.