Akkora földrengés volt Indonéziában, hogy elrendelték a cunamiriadót

7,5-ös földrengés rázta meg a Flores-szigetet. 

2021. december 14., 07:20

Szerző:

Kedden 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg az indonéziai keleti részén lévő Flores-szigetet, a hatóságok szökőárriadót is elrendeltek.

Az ország földtani intézete szerint a földrengés fészke 12 kilométerre – amerikai források szerint 18 kilométerre – a földfelszín alatt volt, áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések, a heves esők pedig az erdőirtások után gyakran okoznak földcsuszamlásokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Romok között emberek az indonéziai Sumurban 2018. december 25-én, három nappal a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokban keletkezett szökőár után. A katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladta a 400-at, közel 1500-an megsérültek és legalább 154 embert tartanak nyilván eltűntként. MTI/EPA/Adi Weda)

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.