Legalább 17 halottat találtak egy dél-afrikai szórakozóhelyen

Az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

2022. június 26., 12:56

Szerző:

Legalább 17 embert találtak holtan egy éjszakai klubban a dél-afrikai Kelet-London városában – jelentette a helyi média. A holttesteket vasárnap kora reggel találták meg az Enyobeni Tavernában, és a jelentések szerint többen megsérültek.
„Az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják” – mondta a rendőrség szóvivője a Newzroom Africa televíziós csatornának. 

Az áldozatok hozzátartozói a beszámolók szerint nem láthatták a holttesteket, a helyiek pedig a helyszín lezárását követelték. Kinana dandártábornok elmondta az újságíróknak, hogy a holtan találtak többsége 18 és 20 év közötti fiatal felnőtt volt. Hozzátette: „A lehető leghamarabb boncolást fogunk végezni, hogy megállapítsuk a halál valószínűsíthető okát”. (BBC)

Frissítés

Az MTI szerint 22 fiatal halt meg szombat éjjel. A holttesteken külsérelmi nyomok nincsenek. A közösségi oldalakon megjelent találgatások szerint szén-monoxid-mérgezésről vagy mérgezésről lehet szó.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.