Legalább 17 halottat találtak egy dél-afrikai szórakozóhelyen

Az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

2022. június 26., 12:56

Szerző:

Legalább 17 embert találtak holtan egy éjszakai klubban a dél-afrikai Kelet-London városában – jelentette a helyi média. A holttesteket vasárnap kora reggel találták meg az Enyobeni Tavernában, és a jelentések szerint többen megsérültek.
„Az eset körülményeit jelenleg is vizsgálják” – mondta a rendőrség szóvivője a Newzroom Africa televíziós csatornának. 

Az áldozatok hozzátartozói a beszámolók szerint nem láthatták a holttesteket, a helyiek pedig a helyszín lezárását követelték. Kinana dandártábornok elmondta az újságíróknak, hogy a holtan találtak többsége 18 és 20 év közötti fiatal felnőtt volt. Hozzátette: „A lehető leghamarabb boncolást fogunk végezni, hogy megállapítsuk a halál valószínűsíthető okát”. (BBC)

Frissítés

Az MTI szerint 22 fiatal halt meg szombat éjjel. A holttesteken külsérelmi nyomok nincsenek. A közösségi oldalakon megjelent találgatások szerint szén-monoxid-mérgezésről vagy mérgezésről lehet szó.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

09:13

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.