Egy tanár volt a szerdai berlini tragédia áldozata, és 14 diákja is megsérült

A hatóságok órákig dolgoztak annak megállapításán, hogy szándékos támadásról vagy balesetről van-e szó. Szerda este Spranger a Twitteren világossá tette, hogy a hatóságok most már úgy vélik, hogy az előbbi volt, és úgy jellemezte, hogy egy pszichológiai problémákkal küzdő személy követte el.

2022. június 9., 13:25

Szerző:

A berlini legfőbb biztonsági tisztviselője elmondta, hogy a legfrissebb információk szerint a német fővárosban szerdán a gyalogosokat elgázoló autó vezetője mentálisan beteg volt. 

Iris Spranger azt követően beszélt, hogy egy Renault Clio egy iskolai csoportba hajtott, megölve egy tanárt és súlyosan megsebesítve kilenc embert.

A 29 éves német-örmény férfi helyi idő szerint délelőtt fél 11 körül belehajtott az utcasarkon álló emberekbe, az autóval visszatért az útra, majd körülbelül egy háztömbnyire egy üzlet kirakatának ütközött – közölte a helyi rendőrség. A sofőrt a jelek szerint járókelők tartóztatták fel, majd egy rendőr a helyszín közelében letartóztatta. Spranger elmondta, hogy a meghalt nő tanárnő volt, aki a német fővárosba utazott a középső németországi Hessen tartomány egyik középiskolájának diákjaival.

(Kiemelt képünk: Tévéstábok állnak az üzlet homlokzata előtt, ahol szerdán egy autó a kirakatba csapódott. Egy nappal korábban egy 29 éves férfi a berlini Emléktemplom közelében egy hesseni diákcsoportba hajtott autójával, megölve tanárukat. Fotó: L: Fabian Sommer/dpa/ AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.