A szőnyeg szélére hívták az oroszok a francia nagykövetet

Bekérették az orosz külügyminisztériumba a moszkvai francia nagykövetet, mert a G20 csoport csúcstalálkozóján az orosz újságírókat nem engedték be Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatójára – közölte hétfőn az orosz diplomáciai tárca.

2023. szeptember 18., 20:38

Szerző:

A tárca a nagykövetnek határozott tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a francia hatóságok „diszkriminatív és nyíltan ruszofób” módon léptek fel a RIA Novosztyi tudósítóival és a Russia News főszerkesztőjével szemben a G20-csúcson.

Korábbi közlések szerint a RIA Novosztyi tudósítóit és Jekatyerina Nadolszkaja főszerkesztőt nem engedték be Macron sajtótájékoztatójára. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette:

az orosz fél követeli, hogy Franciaország emiatt kérjen bocsánatot.

(Kiemelt képünkön Pierre Levy, Franciaország oroszországi nagykövete elhagyja a moszkvai városi bíróság épületét a Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki ellen indított perben hozott ítélet után, akit hazaárulással és az orosz hadseregről szóló "hamis" információk terjesztésével vádolnak, Moszkvában, 2023. április 17-én. Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.