A szomszédban orosz oligarchák 254 millió eurónyi vagyonát fagyasztották be

Ausztria orosz oligarchák 254 millió eurónyi vagyonát fagyasztotta be összhangban az ukrajnai háború miatt bevezetett nyugati szankciókkal – ismertette vasárnap az osztrák kancellár hivatala Bécsben.

2022. május 22., 21:50

Szerző:

A tájékoztatás szerint a pénzek 97 bankszámlán voltak elhelyezve. A belügyminisztérium államvédelmi és hírszerzési igazgatósága ezen felül öt olyan telekkönyvi bejegyzést talált, amelyek nyilvánvalóan a vagyon tulajdonosának elleplezését szolgálták. A gyanús esetek kivizsgálását azonban megnehezítik a tulajdonosi viszonyok elkendőzését szolgáló cégek, fiktív közvetítők és vagyonkezelő társaságok nemzetközi hálózatai – tette hozzá a kancellár hivatala.

„Ha orosz oligarchák és szervezeteik támogatják az Ukrajna elleni háborút, azzal bűnrészesekké válnak az ott történő atrocitásokban” – jelentette ki Karl Nehammer osztrák kancellár.

„Ezekkel az intézkedésekkel ott érjük az oligarchákat, ahol a legjobban fáj nekik: a pénzüknél” – fűzte hozzá.

(Kiemelt kép: Karl Nehammer. Fotó: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP)

2023. szeptember 29., 13:46

Péntekre virradóan elhunyt az előző nap Rotterdamban, két helyszínen, egy lakóházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözés harmadik, 14 éves áldozata – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva pénteken.