A Quimby röffenti be a bulit Tusnádfürdőn, később Lovasi András is fellép, de a legnagyobb sztár Orbán Viktor lesz

2019. július 23., 18:36

Szerző:

Szerdán elindul a 30. Bálványosi (tusnádfürdői) Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, amelynek egyik kiemelt programpontja évről-évre Orbán Viktor miniszterelnök beszéde. 

A szórakozás mellett kiemelt szerepet kap a közélet is, idén pedig olyan témák kerülnek a figyelem középpontjába, mint a rendszerváltás, illetve az azóta elmúlt 30 év. Szó lesz még sok egyéb mellett az első világháborúról, arról, hogy megtört-e a balliberális médiatúlsúly Magyarországon, emellett a keresztény Európáról, és az európai társadalom belső értékválságáról.

Tusványos - Orbán Viktor előadása Három jellegetes Quimby és Kiscsillag-rajongó a népes közönségből
Fotó: MTI/Veres Nándor

Esténként zenét szolgáltatnak az egybegyűlteknek. A Quimby és Ákos mellett fellép például Nagy Feró és a Beatrice, a Magna Cum Laude, Szabó Balázs bandája, a Kiscsillag, az Anna and the Barbies, a Bagossy Brothers Company, az Intim Torna Illegál és a Magashegyi Underground – írta a hvg.hu.  

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.