A porszívózsákból került elő a 300 milliós gyémántgyűrű

A 300 milliós gyémántgyűrű  szó szerint felszívódott, majd egy porszívózsákból került elő. A rendőrség mindenesetre nyomoz. 

2023. december 11., 11:55

Szerző:

Egy közelebbről meg nem nevezett malajziai üzletasszony néhány órára beugrott vásárolni a városba, és amikor visszaért a párizsi Ritzben foglalt hotelszobájába, nem találta meg az asztalon a 750 ezer eurós (285 millió forintos) gyémántgyűrűjét ott, ahol hagyta. Már mindenféle elméletek kezdtek keringeni arról, hogy az Ocean's filmekbe illő rablás történt, amikor a szálloda kiadott egy közleményt: a biztonságiak egy porszívó zacskójában találták meg a gyűrűt – írja a 444.

„Szeretnénk köszönetet mondani a párizsi Ritz személyzetének, akik mindent mozgósítottak a keresés érdekében, és akik minden nap tisztességgel és professzionalizmussal dolgoznak" – mondta az ügyről a tulajdonos a Le Parisien írása szerint. A százmilliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnését és megkerülését mindenesetre vizsgálja a rendőrség.

Nem ez lett volna az első eset, hogy a Place Vendôme téren lévő híres szállodát kirabolják. A szaúdi királyi család egy meg nem nevezett tagja 2018-ban bejelentette, hogy lakosztályából mintegy 800 000 euró értékű ékszereket loptak el, hónapokkal korábban pedig öt fegyveres férfi több mint 4 millió euró értékű ékszereket vitt el a szálloda kirakataiból.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: DANIEL REINHARDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)