A Politico messzire küldte Kovács Zoltánt a sajtószabadságról alkotott elképzeléseivel együtt

2018. december 13., 20:17

Szerző:

Kovács Zoltán még szerdán jelentkezett egy üzenettel a Twitteren, azt állítva, nem tartja újságírónak Lili Bayert, a portál munkatársát, és megpendíti azt is, hogy a Politicónak el kellene gondolkodnia, hogy az újságírója megéri a pénzt, amelyet a munkájáért kap.

A portál ma a hírlevelében válaszolt az utóbbi felvetésre, mégpedig azzal, hogy Kovács Zoltánnak semmi köze a Politico pénzéhez, és amúgy is, az egész csak arra jó, hogy kellően bemutassa, milyen a fideszes politikus modora, és milyen kevéssé életerős fogalmai vannak a sajtószabadságról.

Kovács Zoltán nem tagadja a túlsúlyt, csupán azt emeli ki, hogy bezzeg a Guardiannek és New York Timesnak a saját baloldali túlsúlyával nincsen problémája.

Kovács Zoltán nemrég gyors egymásutánban kétszer is aknára lépett a hasonló megszólalásaival. Először akkor, amikor úgy sikerült kifogásolnia, hogy Orbán Viktor szerepel az Economistnak a populizmus működéséről, a demokrácia haláláról készített videójában, hogy gyakorlatilag lediktátorozta a miniszterelnök közeli szövetségeseinek számító államfőket. Másodszor akkor, amikor elfelejtette, hogy Magyarország a saját jogszabályait megszegve menedékjogot adott a két éves börtönbüntetése elől menekülő Nikola Gruevszki macedón exkormányfőnek, és a bevándorlás támogatásával vádolta meg az EU-t.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.