A Pfizer vakcinája szinte biztosan megvéd a halálos kimenetelű fertőzéstől

Az izraeli oltási program adatai szerint összesítésben több mint 95 százalékos védelmet nyújt az amerikai-német oltóanyag.

2021. május 7., 21:43

Szerző:

4,7 millió ember beoltása után, bő két hónap adatai alapján 95,3 százalékos hatékonysággal nyújtott védelmet a Pfizer-BioNTech vakcinája – számol be a Telex Izrael oltási programjának adatai alapján. 

A 9,1 milliós országban Január 24. és április 3. között beoltották az ország 16 év feletti lakosságának 71 százalékát - emlékeztet a lap.

A teljes védettséget a második oltás utáni hetedik naptól számították a vizsgálatban. A védelem a 95,3 százalékos összesítés mellett a legfontosabb mutatóban még hatékonyabbnak bizonyult: a halálos kimenetelű fertőzés ellen 96,7 százalékos biztonságot nyújtott, a teljes, 16 év feletti lakosság körében, beleértve a legidősebb, 85 év feletti korosztályt is. A tünetmentes fertőzéssel szembeni védelem 91,5 százalékos az április eleji adatok alapján, a tünettel járó fertőzéssel szemben 97 százalékos, a súlyos tünetek megelőzésében 97,5 százalékos hatékonyságot mutatott a vakcina - ismerteti az eredményeket a lap.

További adatok a Telex cikkében.