A nigériai biztonsági erők végeztek az ISWAP terrorszervezet új vezetőjével

A bejelentést a terrorszervezet részéről nem erősítették meg.

2021. október 22., 15:46

Szerző:

A nigériai biztonsági erők végeztek a Nyugat-Afrikai Iszlám Állam (ISWAP) nemrég kinevezett vezetőjével, Malam Bakóval – jelentette be pénteken a nigériai nemzetbiztonsági tanácsadó, Babagana Monguno. A tájékoztatás szerint Bakóval a héten végeztek, alig egy héttel azután, hogy a hadsereg bejelentette, megölte az ISWAP előző vezetőjét, Abu Musab Al-Barnawit.

A bejelentést a terrorszervezet részéről nem erősítették meg, elemzők pedig emlékeztetnek arra, hogy Barnawiról a hatóságok már szeptemberben azt állították, hogy meghalt.

Az ISWAP a Boko Haram terrorszervezetből vált ki 2016-ban, egyebek között azért, mert az utóbbi muszlim civilek ellen is végrehajtott támadásokat. Azóta az ISWAP jelentős erővé vált az afrikai ország északkeleti részén, megsokszorozva nagyszabású támadásait a nigériai hadsereg – és a riválisává vált Boko Haram – ellen.

(Kiemelt kép: Illusztráció Forrás: Shuttertstock)

 

 

Tegnap 17:55

Volodimir Zelenszkij elnök hivatalosan is megerősítette a dél-ukrajnai Herszon megyében található két település, Arhanhelszke és Miroljubivka felszabadítását az orosz megszállás alól – számolt be hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál.