A német munkaügyi hivatal vezetője szerint erősíteni kell a bevándorlást

A demográfiai folyamatok kiegyensúlyozásához 400 ezer emberre van szükség. 

2021. augusztus 24., 11:23

Szerző:

A német szövetségi munkaügyi ügynökség vezetője keddi interjújában fogalmazta meg, hogy sokkal több bevándorlóra van szüksége Németországnak. A szakember úgy látja, hogy a bevándorlást a munkaerőpiaci igények kell, hogy meghatározzák az országban, írja az MTI. Kiemelte, hogy 400 ezer emberre van szüksége a németeknek demográfiai szempontok szerint. 

Detlef Scheele az ügynökség vezetője az interjúban megállapította, hogy a német gazdaságot komoly munkaerőhiány sújtja. A helyzet véleménye szerint egyre rosszabb lesz. A társadalom elöregedése miatt csak 2021-ben 150 ezerrel csökkent a munkaképes korúak száma Németországban. A következő években a munkaügyi szakember szerint az adatok tovább fognak romlani. 

Véleménye szerint a probléma jelenleg csak bevándorlással orvosolható, de nem a meglévő rendszer alapján. Scheele úgy fogalmazott: „Nem a menedékjogról van szó, hanem a munkaerőpiaci szükségletekre szabott, célzott bevándorlásról.” Hozzátette, hogy ápolókra, diplomás szakemberekre van szüksége az országnak. 

(Kiemelt kép: Detlef Scheele, a német munkaügyi hivatal vezetője egy sajtótájékoztatón 2021. március 12-én. Fotó: Kay Nietfeld / DPA/AFP)
    

Elon Musk, a Tesla Inc. alapítója és vezetője áll a Forbes magazin 400 leggazdagabb amerikai listájának élén. Musk nettó vagyona egy év alatt több mint 60 milliárd dollárral 251 milliárd dollárra nőtt.