A hongkongi vezetés felháborodott a Wall Street Journal egy cikkén

Figyelmeztető levelet tettek közzé.

2021. december 6., 13:27

Szerző:

A hongkongi vezetés határozottan figyelmeztette a Wall Street Journal című amerikai napilapot, miután az szerintük bíráló hangvételű vezércikket tett közzé a közelgő választásokról. Az amerikai lap, mint írja az MTI, november 29-i vezércikkében azt közölte: az üresen beadott szavazócédula lehet „a hongkongiak egyik utolsó eszköze politikai véleményük kifejezésére”.

A Hongkong alkotmányos ügyeiért és Kínához fűződő kapcsolatáért felelős államtitkár, Erick Tsang azt reagálta az üggyel kapcsolatban, Hongkong tiltja a távolmaradásra, valamint az üres vagy érvénytelen szavazócédula leadására vonatkozó buzdításokat. „Fenntartjuk a jogot a szükséges lépések megtételére, függetlenül attól, hogy Hongkongban vagy külföldön buzdítanak-e ilyesmire” – tette hozzá a konzervatív napilaphoz eljuttatott figyelmeztető levelében Tsang.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/AP/Vincent Yu)

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.