A hónapban már tizenötödszörre éri légitámadás Kijevet

Az ukrán légierő több mint negyven Kijev felé tartó orosz légi eszközt, köztük drónokat és rakétákat semmisített meg hétfőre virradóra az ukrán főváros katonai adminisztrációjának Telegramon közzétett bejegyzése szerint.

2023. május 29., 09:52

Szerző:

Az éjszaka több robbanás is megrázta az ukrán fővárost. „A légvédelmünk működik” – fogalmazott Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere. Információk szerint senki nem halt meg, de komoly károkat okozott a városra hullott törmelék – írja a 444.

Szerhij Popko, a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője szerint az állandó támadásokkal „az ellenség pszichológiai nyomás alatt akarja tartani a lakosságot”.

A tájékoztatás szerint a támadást a többi között Tu-95MSZ stratégiai bombázókkal és robbanószerkezetekkel felszerelt drónokkal hajtották végre.
Kijevet májusban rendszeresen érték orosz támadások, a mostani pedig már a 15. ilyen művelet a főváros ellen.

 (Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Jurij Djacsin / AFP.)

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.