A Fidesz csatlakozott a konzervatívokhoz az Európa Tanácsban

A Fidesz Európa Tanács-beli delegációja csatlakozott az Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakcióhoz. 

2021. április 19., 17:58

Szerző:

Németh Zsolt hétfőn, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyhetes ülésén, a hétfői munkanapon közölte a döntést.

A külügyi bizottság elnöke szerint fontos lépés az, hogy csatlakozott a Fidesz az európai konzervatívok frakciójához. Mindez elősegíti az európai jobboldalon belüli együttműködést az Európa Tanács fórumán belül.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn a közgyűlés politikai bizottságának elnökévé választotta meg Németh Zsoltot.

Az elnöki pozíció betöltése azért is fontos, mert így Magyarország még sikeresebben tudja majd megvalósítani a május 21-től kezdődő, féléves Európa Tanács-beli elnöksége munkaprogramjának prioritásait – tette hozzá a politikus.

(Kiemelt képünk: Németh Zsolt hivatalos Facebook oldala)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.