A csecsen vezető kiskorú gyermekeit is a frontra küldi

Ramzan Kadirov csecsen vezető szerint mindhárom gyermeke készen áll arra, hogy kikerüljenek az ukrán frontra.

2022. október 3., 13:37

Szerző:

Ramzan Kadirov csecsen vezető három kiskorú fiát is hamarosan az ukrajnai frontra küldi – derült ki a csecsen hadúr Telegram-bejegyzéséből, írta az Index. Kadirovnak három gyereke van; Akhmat, Eli és Adam, akik 16, 15 és 14 évesek.

A csecsen vezető posztja szerint a három fiú jelenleg az orosz különleges erők egyik egyetemén tanulnak, ahol különböző fegyverek használatát tanulják. „A katonai kiképzésük azonban már régen, szinte kiskorukban elkezdődött” – tette hozzá. Szerinte eljött az idő, hogy valódi harcban is megmutassák a tudásukat, ezért hamarosan a frontvonalra mennek.

(Kiemelt kép: Ramzan Kadirov csecsen vezető részt vesz az orosz csapatok által megszállt négy ukrajnai régió hivatalos annexiós ünnepségén a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Fotó: Mihail METZEL / SPUTNIK / AFP)

Tegnap 17:26

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.