A brit kémek jelentése szerint tiltott fegyvereket használhatnak az oroszok Mariupolban

A donyekci régióban már használták, így elképzelhető, hogy Mariupolban is előkerül.

2022. április 11., 09:21

Szerző:

Közzétette a brit védelmi minisztérium napi jelentését az orosz-ukrán háborúról, amelyben arról írnak, hogy az orosz erők foszforbombákat használhatnak Mariupolban is. Az orosz sereg korábban a donyecki régióban használt foszforbombákat, amit a nemzetközi jog tilt, ugyanis a fehér foszfor vegyi fegyvernek minősül.

A jelentés szerint az orosz bombázás folytatódott a donyecki és a luhanszki területeken, viszont az ukrán erők több támadást is sikeresen visszavertek, amelyek során orosz tankok, járművek és tüzérségi eszközök semmisültek meg.

Oroszország továbbra is az „irányítatlan” rakétákra támaszkodik, ami jelentősen növeli a további civil áldozatok kockázatát.

(Kiemelt kép: Az ukrajnai Hosztomel látképe 2022. április 6-án. Fotó: Andre Luis Alves / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.