A brit hírszerzés szerint gyilkos övezetté vált Bahmut

Az elmúlt négy napban a Wagner-csoport erői ellenőrzésük alá vonták a donbászi Bahmut város keleti részének nagy részét. Az új frontvonal a Bahmutka folyó.

2023. március 11., 09:57

Szerző:

Az elmúlt négy napban a Wagner-csoport erői ellenőrzésük alá vonták a donbászi Bahmut város keleti részének nagy részét. A városközpontban a Bahmutka folyó most már a frontvonalat jelöli.

Az ukrán erők tartják a város nyugati részét, és lerombolták a folyó feletti kulcsfontosságú hidakat, amely észak-déli irányban egy 200-800 méter széles, beépített területek közötti nyílt sávot szeli át. Mivel az ukrán egységek a nyugatra lévő megerősített épületekből tüzelhetnek, ez a terület gyilkos zónává vált, ami valószínűleg nagy kihívást jelent a Wagner-erők számára, akik megpróbálják folytatni a frontális támadást nyugat felé.

Ugyanakkor az ukrán erők és a nyugatra vezető utánpótlási vonalaik továbbra is sebezhetőek a védők északról és délről történő átkarolására irányuló folyamatos orosz kísérletekkel szemben.

(Kiemelt képünk: Ukrán katona ül egy lövészárokban a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 5-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják. MTI/AP/Libkos)