A bajor kormányfő támogatja a müncheni stadion szivárványszínű díszkivilágítását

A bajor kormányfő is kiáll az LMBTQ+ emberek jogai mellett.

2021. június 21., 17:40

Szerző:

Markus Söder támogatja, hogy a müncheni Allianz Arena labdarúgó-stadion kapjon szivárványszínű díszkivilágítást a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén. A bajor kormányfő  egy más ügyben tartott hétfői berlini sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy nagyon jó jelnek tartaná a bajor tartományi főváros stadionjának díszkivilágítását.

 

„Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel társadalmunk szabadságának jele lenne, ezért nagyon támogatnám”

– mondta a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke. A CSU egyébként hagyományosan Orbán Viktor és a Fidesz szövetségese. 

Az Európa-bajnokság Londonba tervezett döntőjének esetleges áthelyezéséről ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy „München készen áll” a mérkőzés megrendezésére.

Az UEFA ma rábólintott, hogy a németek csapatkapitánya szivárványos karszalagban játszhasson  a szerdai meccsen, így tiltakozva a magyar kormány sokak által kritizált pedofiltörvénye ellen. 

 

(Fotó: Frank Hoerman / augenklick/Martin Hangen / dpa Picture-Alliance via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.