900 embert rúgtak ki egyszerre egy csoportos videohívásban – VIDEÓ

A rossz hírt a jelzáloghitelező cég főnöke közölte.

2021. december 5., 07:16

Szerző:

„Ha részese vagy ennek a hívásnak, akkor abba a szerencsétlen csoportba tartozol, akiket elbocsájtok” – közölte Vishal Garg, a Better.com vezérigazgatója egy 900 fős, egyoldalú videohívásban, írta a Vice.com.

„Karrierem során ez a második alkalom, hogy ezt kell tennem, pedig nem akarom megtenni. Amikor utoljára csináltam, sírtam; ezúttal remélem, hogy erősebb leszek” – mondta Garg a videó elején. Utána részletezte, hogy kénytelen közvetlenül az ünnepek előtt elbocsájtani a cég munkaerejének „körülbelül” 15 százalékát.

„Ha részt vesz ebben a hívásban, akkor annak a szerencsétlen csoportnak a tagja, amelyet elbocsátanak. Itt a munkaviszonyotok azonnali hatállyal megszűnik."

– közölte a vezérigazgató. A kellemelten videohívást az egyik már volt ott dolgozó rögzítette, amit fel is töltött Youtube-ra.

Később a Better.com szóvivjője elmondta a Motherboard hírportálnak, hogy a cég valójában az alkalmazottainak „csak“ a 9 százalékát bocsátotta el, nem a 15 százalékukat. Kevin Ryan hozzátette, hogy borzasztó érzés az év ezen szakában elbocsájtani embereket, de kénytelenek voltak, a cég érdekében.

(Kiemelt kép forrása: Youtube)