5 éves kisfiú holttestét találták meg egy horvátországi parkoló autójában

A gyereket a forró járműben felejtette az édesapja.

2021. június 10., 16:35

Szerző:

Halott gyermeket találtak egy parkoló autóban Kninben kedd délután. A gyereket a forró járműben felejtette az édesapja - írta a Jutarnyi list.

Az apa munka előtt minden reggel óvodába vitte a fiát, majd dolgozni ment egy knini laktanyára. A források szerint így tett kedden is, a szokása szerint először az óvodához hajtott, aztán hívást kapott, hogy azonnal jelentkezzen a munkahelyén. A férfi a laktanyára sietett, a gyereket viszont hagyta az óvodában. A kocsival a kaszárnyán parkolt, a kisfiút pedig benne felejtette. 

Az apát délután három óra körül hívta a felesége, hogy a kisfiuk nem volt ma óvodában. A férfi ekkor eszmélt rá, hogy a gyerek az autóban van, a járműhöz szaladt, de a gyerek már nem élt.

A parkoló jármű közelében munkálatok zajlottak, feltehetően ezért nem hallotta senki, ha a kisfiú jelezte is, hogy bajban van - írja a Šibenski.hr.

Kninben 28 fok körüli hőmérséklet volt kedden 14 óra körül, a szakemberek minden nyáron felhívják a szülők figyelmét, ha egy jármű hosszú ideig a napon van, akkor a belső hőmérséklet hatalmasra emelkedhet, és semmiképp ne hagyják a kocsiban a gyerekeiket.

Mint a Šibenski.hr nem hivatalosan megtudja, a fiú ötéves volt.

(Kiemelt képünk illusztráció: AFP | Denis Lovrovic)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.